Etusivulle
Hae

Toimihenkilöliikkeen naiskuvat 1954–2014

Tekijä: Levä, Ilkka

Tässä julkaisussa tutkitaan TVK:n, STTK:n ja Akavan eli toimihenkilöjärjestöjen naiskuvaa ajanjaksolla 1954–2014. Tänä aikana naisten asema Suomessa sekä toimihenkilöliikkeessä on muuttunut varsin radikaalisti, erityisesti viimeisten vuosikymmenien aikana. Muutos on tapahtunut yhteiskunnan muuttuessa esimodernista maatalousvaltaisesta valtiosta nykyiseksi jälkimoderniksi palveluyhteiskunnaksi. TVK aktivoitui ensimmäisenä ja STTK sekä Akava ovat aktivoituneet asiassa vasta myöhemmin niiden jäsenistön naisvaltaistuessa. Tutkimus luotaa eri kysymyksiä tarkastellen naispuhunnan muutoksia ja tasa-arvotyön tilaa toimihenkilöiden keskusjärjestöissä niiden järjestölehtien puhuntaa analysoimalla.


Julkaisutiedot
  • Helsinki
  • 2018
  • TJS Opintokeskus
Kuvaus

PDF-julkaisu on ladattavissa TJS Opintokeskuksen kotisivuilta https://www.tjs-opintokeskus.fi/julkaisut-ja-aineistot/verkkoaineistot/toimihenkiloliikkeen-naiskuvat

Seuraava

Sivustohaku

Ohjeet hakuun

Syötä hakusanat hakukenttään. Haku ehdottaa heti joitakin sopivia kohteita, mutta voit myös suorittaa täyden haun, jolloin saatat saada lisää tuloksia.