Etusivulle
Hae

O : Opetusalan Ammattijärjestö OAJ

Perustettiin vuonna 1973, kun Suomen Opettajain Liitto, Oppikoulunopettajain Keskusjärjestö ja Finlands Svenska Lärarförbund yhdistyivät.

Aiemmat nimet:

Opettajien Ammattijärjestö OAJ ry vuodesta 1973 vuoteen 1993.

Ruotsinkielinen nimi: Undervisningssektorns Fackorganisation UF rf

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ syntyi vuonna 1973, kun Suomen Opettajain Liitto, Oppikoulunopettajain Keskusjärjestö ja Finlands Svenska Lärarförbund yhdistyivät, ja myöhemmin järjestöön tulivat jäseniksi myös monet muut opettajien järjestöt.

Akavalaisen OAJ:n jäsenistöön kuuluu jäsen- ja paikallisyhdistysten kautta varhaiskasvatuksen, peruskoulun, lukion, ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opettajia, yliopistojen lehtoreita, taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön opettajia, koulujen ja oppilaitosten johtajia ja rehtoreita, asiantuntijoita sekä opetus- ja sivistystoimen johtajia. Eri opettaja- ja ammattiryhmien etuja valvovat valtakunnalliset ammatilliset yhdistykset, jotka muun muassa kehittävät oman aineensa opetusta.

Puheenjohtajat:

1973-1975 I puheenjohtaja Aimo Tammivuori

1973-1976 II puheenjohtaja Samuli Apajalahti

1975-1991 Voitto Ranne

1991-2010 Erkki Kangasniemi

2010 alkaen Olli Luukkainen

Sivustohaku

Ohjeet hakuun

Syötä hakusanat hakukenttään. Haku ehdottaa heti joitakin sopivia kohteita, mutta voit myös suorittaa täyden haun, jolloin saatat saada lisää tuloksia.