Etusivulle
Hae

S : Suomen Sairaanhoitajaliitto ry

Suomen Sairaanhoitajatarliitto perustettiin 25.1.1925 Helsingissä.

Aiemmat nimet:

Suomen Sairaanhoitajatarliitto ry perustamisvuodesta 1925 vuoteen 1945.

Suomen Sairaanhoitajain Liitto ry vuodesta 1945 vuoteen 1961.

Suomen Sairaanhoitajatarliitto perustettiin tammikuussa 1925, kun osa Sjuksköterskeföreningen i Finland -järjestön suomenkielisistä jäsenistä erosi yhdistyksestä ja perusti oman suomenkielisen liiton. Ruotsinkielinen Sjuksköterskeföreningen i Finland -järjestö oli perustettu vuonna 1989. Järjestöt tekivät yhteistyötä ja niillä oli yhteistoimintaorganisaatioita. Kansainvälistä toimintaa varten ne perustivat Suomen Sairaanhoitajien Kansallisliiton ja sen toiminnan hiivuttua Suomen Sairaanhoitajajärjestöjen Valtuuskunnan. Järjestöillä oli myös yhteinen Sairaanhoitajatarjärjestöjen Oppikirjakomitea ja sen jälkeen Sairaanhoitajajärjestöjen Koulutuskomitea. Vuonna 1945 Sjuksköterskeföreningen i Finland liittyi Sairaanhoitajatarliiton jäsenyhdistykseksi. Samassa liittokokouksessa, jossa ruotsinkielinen jäsenyhdistys hyväksyttiin, muutettiin liiton säännöt ja nimi Suomen Sairaanhoitajaliitoksi. Liitto saavutti neuvotteluoikeuden kunnan ja valtion työnantajapuolen kanssa vuonna 1946. Suomen Sairaanhoitajaliitto oli TVK:n jäsenjärjestö.

Suomen Sairaanhoitajaliitto oli yksi Tehy ry:n perustajajäsenjärjestöistä. Tehy perustettiin vuonna 1982, jolloin Tehy peri muun muassa Sairaanhoitajaliiton neuvottelutoiminnan.

Nykyään Suomen Sairaanhoitajaliitto on ammatillinen yhteistö, joka edistää sairaanhoitajien asemaa ja kertoo sairaanhoitajien työn merkityksestä yhteiskunnassa. Se vaikuttaa ammattiin ja koulutukseen liittyviin kysymyksiin sekä tukee ja ylläpitää sairaanhoitajien osaamista muun muassa järjestämällä Sairaanhoitajapäiviä. Liitto huolehtii myös sairaanhoitajien työhyvinvoinnista.

Sivustohaku

Ohjeet hakuun

Syötä hakusanat hakukenttään. Haku ehdottaa heti joitakin sopivia kohteita, mutta voit myös suorittaa täyden haun, jolloin saatat saada lisää tuloksia.