Etusivulle
Hae

Valokuvat

Toimihenkilöliikkeen valokuvapankin kuvia saa käyttää lisenssin Creative Commons CC BY-NC 4.0 mukaisesti ei-kaupallisiin tarkoituksiin, mutta käytön yhteydessä on mainittava kuvaaja (jos tiedossa) ja Toimihenkilöarkisto. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Kuvan käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty ilman Toimihenkilöarkiston myöntämää käyttöoikeutta ja julkaisulupaa. Tarkempia painokelpoisia kuvia ja tietoja käyttöoikeuksista saa Toimihenkilöarkistosta sähköpostiosoitteesta tha@th-arkisto.fi

Painokelpoiset kuvat luovutetaan asiakkaalle kertakäyttöoikeudella vain mainittuun käyttötarkoitukseen. Uusintakäytöstä on sovittava Toimihenkilöarkiston kanssa. Kuvien käyttöoikeutta ei voi siirtää eikä myydä edelleen kolmannelle osapuolelle. Kuvia ei saa myöskään ilman erillistä lupaa muokata tai muunnella. Muuntelusta on oltava mainittava julkaisun yhteydessä. Kuvien laadun parantamiseen tähtääviä toimia, kuten kuvan terävöittämistä, roskien poistoa tai kuvien rajaamista ei pidetä kiellettynä toimena.

"Maamme kansakoulunopettajat ovat erittäin aktiivisia opiskelijoita, ainakin siitä päätellen, että heitä eräällekin kesäkurssille ilmoittautui… Lue lisää aiheesta "Kansakoulunopettajat koulunpenkillä" »

"Salon Yhteislyseon luonnontieteiden luokassa luennoi ja teki kokeitaan lehtori Eero Laaksovirta, Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun kemian… Lue lisää aiheesta "Lehtori Eero Laaksovirta tekemässä kemiankoetta" »

"Lahden juhlien pääosan tulevat muodostamaan erilaiset kilpailut ja näyttelyt. [...] Työ- ja taitokilpailussa ottelevat tytöt ja pojat… Lue lisää aiheesta "Kirvesvarsien tekoa Lahden kilpailussa" »

Heinolassa 1949 pidetyissä Lahden seudun kansakoulukisoissa nähtiin tyttöjen voimisteluesitys. Kuvat lahjoittanut 1965 opettaja Kerttu Huuhka.

Laboratoriohoitaja tutkii näytettä mikroskoopilla. Kuva otettu mahdollisesti Laakson sairaalassa Helsingissä 1960-luvulla. Kuvaaja: Foto Rácz.

Ompelukoneen käyttöä Maunulan kansakoulun käsityönopetustunnilla 1940-1950-luvulla.

Sivustohaku

Ohjeet hakuun

Syötä hakusanat hakukenttään. Haku ehdottaa heti joitakin sopivia kohteita, mutta voit myös suorittaa täyden haun, jolloin saatat saada lisää tuloksia.